top of page

Ont-schamen kunnen we samen

We nodigen je uit om te delen en zo hetgeen wat er in jou leeft licht en lucht te geven; om het op deze manier een stukje meer te kunnen helen (onderdeel laten zijn van het geheel). Tijdens onze Retraites, workshops en Sistercircles merken we keer op keer weer de kracht van het delen. Het zelf iets ten gehoren brengen, erin gehouden worden, of juist een verhaal van een sister ontvangen. Herkenning voelen, erkenning geven aan, geïnspireerd worden, geïnitieerd worden en het niet alleen voelen resulteren in opluchting en bevrijding. Dit is de kracht van SAMEN. 

Vandaar de toevoeging van deze pagina aan onze site. Ruimte om jouw verhaal zwart wit op papier te zetten of om verhalen van vrouwen tot je te nemen.

 

Veel Liefs

Anoniempjes

03/07/2023

#borsten 

Ik zat in bad, 

Gewoon in bad.. een beetje met het sop te klieren.. tot ik ineens twee kleine bobbels zag, help help, ik krijg tieten… zong ik uit een totaal nog niet volle borst in de vurige hoop dat er ooit iets zou gaan ontstaan. En het liefst twee volle grote zachte borsten, ook al had mijn moeder cup A.. misschien leek ik wel op m’n aangetrouwde tante? Of op m’n buurvrouw Wilma waar ik geregeld langs ging om m’n gezicht tegen haar ‘meelzakken’ aan te drukken en zo in een zalige knuffel te belanden. 

Ik zat in groep 8, was 12 jaar en terwijl mijn klasgenootjes hun eerste bhtjes aanschafte werd ik door de jongens uit m’n klas ‘twee-ruggen’ genoemd. Het duurde nog 3 lange jaren voor ik eindelijk ook een bhtje cup A kon vullen. Daarnaast was het toen nog meer feest aangezien ik ook eindelijk begon met menstrueren. En vanwege de krampen en drie puistjes te veel besloot ik (totaal ongeïnformeerd) maar meteen aan de pil te gaan. De heftige Diane pil (en de toename van alcohol gebruik) zorgde ervoor dat mijn langverwachte borstjes ineens groeide van cup A naar een cup D. Wat was ik trots, ik kon mijn ogen er niet vanaf houden, poseerde eindeloos voor de spiegel, en genoot met volle teugen van het nieuwe aangezicht.

Natuurlijk waren grotere borsten niet het enige bij-effect van het pilgebruik en na een aantal jaar werd de emotionele rollercoaster mij bijna fataal. Een bezoek aan een holistische arts zorgde ervoor dat ik stopte met de pil en alcohol drinken.. m’n borsten begonnen weer hun natuurlijke en dus kleinere vorm aan te nemen. 

In de jaren erna, toen ik 25 was, ontving ik van mijn chi Kung leraar geheel nieuwe informatie over borsten die mijn vrolijke klein handje vol in een heel ander daglicht zette. Hij vertelde bijv. over de verbinding met het energie veld van het hart en de baarmoeder. Hierdoor smolt  mijn focus op de grootte en het uiterlijk van m’n borsten als sneeuw voor de zon. En door middel van de ontelbare borstmassages werd de verbinding met mijn borsten nog zoveel dieper en rijker. Ongeacht de gedachtes over tepelhaartjes, de asymmetrie, puistjes en littekentjes.. elke keer weer als ik m’n handen ‘voor de eerste keer’ op mijn borsten plaats zink ik in zulke diepe dankbaarheid en krijgt mijn harts-energie de ruimte om vrij te stromen om zo mezelf van binnen vervuld te laten voelen.

Liefs Anoniempje

Wil je ook delen?

 

En je steentje bijdragen aan een stukje ont-schaming, bevrijding en vieren? Dat kan! Schrijf via onderstaand bericht jouw Korte Verhaal; alles omtrent: sensualiteit, vrouw-zijn, je yoni, seksualiteit, lichaamshaar, body-positivity, je borsten, menstruatie, je eerste keer, tantra, zwangerschap, orgasmes, je huid, abortus, zoenen, de overgang, zelfbeeld, en genot is welkom. Wij zullen vervolgens jouw verhaal anoniem posten op deze website en op instagram (misschien zelfs middels een recording). Het invullen van jouw emailadres en telefoon nummer is alleen noodzakelijk zodat wij eventueel contact met jou op kunnen nemen en hiermee ook de geloofwaardigheid kunnen waarborgen, deze zullen verder niet gepubliceerd worden en zijn alleen beschikbaar voor Maartje & Imaya. 

Je bericht is verstuurd!

bottom of page