top of page

ZONDAG 07/07

14:00-00:00

AVANI

The Ritual

'To Honour Your Body'

Het eeuwen oude was-ritueel is iets wat tot diep in je botten opgeslagen ligt als een lang gekoesterde herinnering. Wanneer we samen komen en geleid door de drum en vrouwen-gezang onszelf weer toestaan om plaats te nemen in het bad, het warme kruidenwater infused met rozeblaadjes, lavendel, goudsbloem en kamille, met de liefdevolle aandacht van de vrouwen om je heen, op je huid te ontvangen... ontwaakt er diep geworteld gevoel van ont-spanning, gedragen worden en waardigheid om te verzachten... 

Vele tranen hebben gevloeid.. stukjes bescherming en belemmerende ideëen zijn weg gewassen en een nieuw gevoel van veiligheid en Sisterhood is geboren. Jij mag er helemaal Zijn. 

Een niet te onderschatten diep ritueel die door sommige als krachtiger doch zachter dan een Ayahuasca ceremonie is ervaren. Helend voor elke vrouw in elke fase van haar leven.

Wij verwelkomen je graag in het zachte en authentieke veld van Ode aan de Yoni om jouw reis hierin ruimte te geven. Waarbij we ondersteund zullen worden door een prachtig team van (ervaren) vrouwen en muzikanten. 

 

Washing Ritual

Elke-Smit-Photography-1073-2.jpg

A ceremony to reclaim your body,

as deeply worthy.

To soften into receiving,

To be honoured and gently taken care of. 

To remember your sense of belonging

in Sisterhood.

 

 

Bloemen-water

Tijdens het was ritueel zullen we gebruik maken van met warm bloemen-water. De helende krachten van deze bloemen spelen een belangrijk onderdeel in de ceremonie en ondersteunen ons nog dieper in onszelf te af te dalen en tot her-innering te komen van onze waardigheid, schoonheid en vermogen tot ont-spannen. De bloemen en krachten die wij uitnodigen zijn: 

Roos

De roos laat ook de schoonheid en helende kracht van de natuur zien. Het is een mystieke verbinding naar het hart. Het opent je hart, leert je te genieten, te vertrouwen en trouw te zijn aan je eigen gevoelens. De geur geeft je een warm gevoel, vreugde, licht en troost

 

Lavendel

Van oudsher is bekend dat de lavendel plant een ontspannende en rustgevende invloed heeft. Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en helpt bij depressiviteit. Ook kan lavendelolie ervoor zorgen dat emoties in evenwicht komen.

Goudsbloem

Een bloem met gouden eigenschappen voor onze huid. Calendula officinalis, ook bekend als de Goudsbloem, is een zegen voor onze gezondheid. Goudsbloem is wondhelend, antiseptisch en ontstekingsremmend. Calendula staat daarom vooral bekend om haar herstellende krachten en beschermende, versterkende en verwarmende effect op de huid.

 

Kamille

Kamille werkt zeer kalmerend en kan daarom goed ingezet worden bij stress, overspannenheid, nachtmerries, neurasthenie (zenuwzwakte) en slapeloosheid. Ook kan het worden ingezet bij een te sterke moederband 

Elke-Smit-Photography-1091.jpg

Het Programma

Deze dag zullen we samenkomen op het prachtige land van Avani waar we de tijd zullen hebben om te landen, te verzachten en zo ons dagelijks leven een beetje van ons af te laten glijden. De openings circle zal om 14:30 plaatsvinden waarbij we na een landingsmeditatie en verschillende oefeningen een korte sharing ronde zullen houden om zo ieders stem in de cirkel te hebben gevoeld. Vervolgens zullen we samen zingen, nog meer verbinden om daarna van de natuur en het potluck diner te genieten. Na het diner en rusten zullen we ons op bijzondere wijze omkleden naar ons persoonlijke godinnen outfit/jurk/pak oid. Vanuit daar zullen we ons begeven, onder begeleiding van de drum en gezang, richting The Temple of  Light waar het Was-Ritueel zal plaatsvinden. 

14:00 Arriveren en landen op de plek

14:30 Opening ceremonie

15:30 Singing Circle

17:30 Potluck dinner

19:30 Omkleed Ritueel

21:00 Was Ritueel

23:30 Closing Circle

Muzikantes

Deze dag zal mede gedragen worden door de prachtige klanken van onze twee dierbare Sisters: Pleuni en Roos. Twee muzikanten die het talent hebben je mee te nemen, de tijd te laten vergeten, je dieper te laten zakken in je lijf en tot je eigen expressie te komen. 

Pleuni van Hulten, muzikante

Pleuni Apollonia

Pleuni zet haar prachtige klanken in als tool voor heling en transformatie in ceremonies en singing circles. Met een combinatie van zang, shruti-box en de medicine-drum brengt ze een unieke diepgang binnen elke reis en begeleidt ze je door zowel het licht als het donker. Geïnspireerd door muziek van over de hele wereld, zingt ze mantra’s, prayers en liederen uit verschillende culturen en nodigen je daarmee uit om álle aspecten van het leven te ervaren. 

Voor meer informatie kun je haar website bezoeken

Roos Diana, muzikante

Roos Diana

Roos nodigt je uit tot vrije expressie, diepe stilte, emotie en extase. Dit doet ze door haar zijn, haar spel en haar klanken. Het leiden zit in haar natuur waardoor je zelf nog dieper in je vrouwelijkheid kunt zakken en vanuit daar geïnspireerd naar buiten kunt treden in zang, klank en dans. Zelf speelt ze gitaar, keys, percussie en zingt.

 

Voor meer informatie check haar instagram.

Elke-Smit-Photography-1001-2.jpg

Voor wie?

 

√oor elke vrouw die haar lichaam wil eren.

√oor elke vrouw die er naar verlangt om te verzachten.

√oor elke vrouw die er klaar voor is haar waardigheid te her-inneren.

√oor elke vrouw die vertrouwt op de kracht van zachtheid.

 

√oor elke vrouw die verlangt naar het nog dieper belichamen van Sisterhood.

√oor elke vrouw die de magie van een samenkomst van vrouwen wil ervaren.

 

√oor de vrouw die er klaar voor is om haar lichaam te eren.

 

Voor elke vrouw die zich in een transitie begeeft naar een nieuwe fase in haar leven en het oude rituelistisch van haar af mag laten wassen. 
 

Waar & Wanneer

Deze ceremoniële dag vindt plaats op zondag 07/07, van 14:00 tot 00:00 op het krachtige land van Avani, wat goede aarde betekent. 

 

Avani Retreat centre, 

't Hoog 3

2568 LL Helvoirt
 

Tickets

EARLY BIRD PRIJZEN (tot 14 juni):
Laag inkomen: 88,-
Standaard prijs: 111,-
Overvloed ticket: 144,-

Vanaf 14 juni:
Laag inkomen: 111,-
Standaard prijs: 144,-
Overvloed ticket: 166,-

Overnachting is beperkt mogelijk voor 30,- pp, neem hiervoor contact met ons op.

Bij het aanschaffen van het ticket krijg je  van te voren nog een informatie mail opgestuurd <3

Elke-Smit-Photography-1068-2.jpg

Vragen? 

Mocht je een gegronde ja voelen in je onderbuik terwijl er wellicht vragen opkomen in je hoofd, schroom dan niet om naar ons uit te reiken

info@odeaandeyoni.com

phone: 0031612287227

bottom of page