top of page

A little bit about us

Wauw dankbaar voor de vele prachtige creaties die in de afgelopen jaren vorm hebben gekregen; de diepe verbindingen die hebben plaatsgevonden en de stukjes schaamte die bevrijd zijn. Wauw zo dankbaar voor elke vrouw die hier op haar eigen manier haar steentje hieraan bij heeft gedragen!

 

Hoe dit sprookje begon.... 

 

In november 2019 leerden wij elkaar kennen in een vrouwen circle. Imaya kwam net terug uit Thailand waar ze retreats en workshops voor vrouwen faciliteerden en Maartje al rondreizend in haar busje met de intentie om zich meer te verdiepen in vrouwelijkheid en seksualiteit. Je raadt het al; match made in heaven ; )

Een week later woonden we samen, waarna we een heerlijke winter spendeerden in ons huisje bij de open haard. Er werd gevoeld, geleefd, gedroomd, gelachen en gecreëerd. 

Toen Maartje op magische wijze kwam te wonen naast een retraite centrum in opbouw, Avani, voelde dat dit een plek was voor Imaya om haar creaties te delen met ook de Nederlandse vrouwen.

Zodoende, zijn we nu zoveel verschillende en prachtige creaties verder. Beide nog meer gegroeid en gegrond in onze rol om deze space voor 'Ode aan de Yoni' neer te zetten. Geraakt door de vrouwen, de openheid, de zachtheid, de speelsheid, het verdriet, en het genot van de bevrijding.


Het lijkt ons zalig jou hier ook of weder in te verwelkomen!

 

 

Ode aan de Yoni Maartje en Imaya Renee

More about Imaya

Ode aan de Yoni Imaya Renee

Welkom lieve yoni-owner, mijn naam is Imaya Renee, Al vanaf mijn tiener jaren heb ik een nieuwsgierigheid naar seksualiteit, het vrouwelijk lichaam, de menstruatie cyclus, (emotionele en fysieke) gezondheid en genot. Ik heb me altijd vrij gevoeld in het exploreren en genieten van mijn seksualiteit tot het moment kwam dat ik voelde dat er iets miste, er moest meer zijn. Ik besloot toen om mijzelf te onthouden van enige seksuele interactie en zelf pleasure voor op z'n minst een jaar. Vooral om bewust te worden van mijn relatie met mijn seksualiteit, de dynamieken die uitspeelden tussen mij en anderen, en mijn verborgen redenen om mijn seksuele energie te activeren. In deze tijd schreef ik me ‘per ongeluk’ in voor een chi kung cursus bij Avanturijn in Utrecht. Het verdiepen in chi Kung en het Taoisme gaf tot mijn verbazing antwoorden op mijn vraagtekens over seksuele energie. Tijdens deze cursus werd ik me bewust van het meer subtiele energie lichaam. Ik ontmoette mijn organen, hun wijsheid en ik ontving inzichten in de helende kracht van levens/seksuele energie. Na deze cursus ben ik me verder gaan verdiepen in Tao Tantra en dit bracht me meer dan 8 jaar geleden tot het trainen met Minke de Vos en Shashi Solluna, en zodoende werd ik een gecertificeerde Tao Tantric Healing Arts Facilitator. Na deze training dook ik dieper in de jade ei oefeningen met Layla Martin, en mijn baarmoeder wijsheid via de Fountain of Life. 

Hiernaast studeerde ik Somatic Sexology, werd een Reiki practicioner, yoga teacher en aquatic body therapist. Maar het allerbelangrijkste: ik werd stil, spendeerde ontelbare dagen in de natuur, begon mijn lichaam te voelen, met mijn lichaam te zijn, en ik observeerde en leerde lessen/ manieren van zijn die niet in woorden uit te schrijven zijn. Die alleen maar te voelen zijn door het lichaam heen. In deze woordeloze momenten, in volle aanwezigheid in mijn lichaam, opende zich een vergrote gevoeligheid, genot, orgastisch potentieel en gevoel van levendigheid. Dit maakte zoveel meer ‘sense’ voor mijn hele zijn dan hoe ik hiervoor leefde en dacht te moeten 'zijn', Door dit alles voel ik me nu geïnspireerd om deze Taoistische inzichten en oefeningen te delen en ruimte te creëren voor andere vrouwen om hun eigen lichaam en relatie met hun levens/seksuele energie te ont-dekken.

Imaya

More about Maartje

Deze grote lach heb ik continu als ik aan het Yoni Retraite denk. Wat een pracht reis ben ik aan het maken en hoe mooi hoe alles zo op mijn pad is gekomen de afgelopen jaren. De reis naar binnen toe is begonnen in 2018, toen ik mijn eerste sessie had met een coach. Ze had het over chakra's en ik had geen idee waar ze het over had. Vanaf daar ging veel stromen. Ik reisde veel, en leerde hier zoveel meer van dan ‘gewoon op reis zijn’. Sommigen zullen denken dat ik continu aan het zoeken was naar de juiste plek om te zijn, maar ik ben met al mijn reizen vooral bezig geweest puzzelstukjes in te vullen om dichter te komen bij mijn echt innerlijk geluk. Vanaf de zomer 2020 was mijn focus op zelfliefde, van binnen en van buiten. De relatie met mijn lichaam is niet altijd goed geweest en ik ben er zo klaar voor er nu volledig van te genieten en haar alle liefde te geven die ze verdient. Mijn Yoni heeft genoeg onbewustheid ervaren, zowel van mijzelf als van mijn lovers. Ik heb haar beloofd dat vanaf nu ze alleen maar liefde zal voelen, ik naar haar ga luisteren en ook echt ga horen. Toen ik Imaya ontmoette was het alsof er weer een puzzelstukje perfect paste in mijn huidige reis. Om nu met haar samen dit retraite meermaals per jaar te hosten voelt fantastisch. Ik WEET dat veel vrouwen moeite hebben met verbinden met hun yoni. Ik heb vertrouwen dat wij een veilige basis neerzetten om je comfortabel te laten voelen. Ik kan niet wachten met jou samen deze reis te maken!

Ode aan de Yoni Maartje

Maartje

bottom of page